Ruim 5,6 miljoen voor Glazen Huis

Nieuws

BREDA - De 3 dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg zijn vanavond even na achten vrijgelaten uit het Glazen Huis.

>> Meer Glazen Huis | Reacties dj's | 'Breda heeft indruk gemaakt'
>> Foto's dag 6

Als ware helden baanden ze hun weg over de Grote Markt richting het podium. Daar wachtte hen het goede nieuws dat er ruim 3,1 miljoen Euro is opgehaald. De regering voegde daar nog eens 2,5 miljoen aan toe voor een totaalbedrag van 5.637.937 Euro voor 3FM Serious Request.

Met spanning wachtte het vijfduizend koppige publiek op de drie dj's. Die zouden zo tegen het eind van de middag en het begin van de avond toch wel door hebben moeten krijgen dat het goed zou komen met het eindbedrag.

De laatste dag was traditioneel de dag van de grote bedragen. Meer dan veertigduizend euro van Brabant Water, Timur Perlin die liftend met kinderwagen in zijn bagage langs alle Glazen Huizen in Europa was geweest bracht bijna dertigduizend euro mee. Breda Helpt deed met meer dan vijftigduizend euro een duit in het zakje. En zo ging het maar door.

Toch viel er overduidelijk een last van ze af, bij de bekendmaking van het eindbedrag. Met de actie, die vrijdagmorgen om negen uur officieel begon, zamelde 3FM geld in voor de vluchtelingen wereldwijd en het Rode Kruis. Minister Koenders van ontwikkelingssamenwerking sloot de heren officieel in, vrijdag de negentiende, 3FM-baas Florent Luyckx mocht zijn 'personeel' even na achten vrijlaten. Onder luid gejuich ging hij door de menigte van het grote podium naar het huis aan de andere kant van de Grote Markt, onder luid gejuich kwam hij met Coen Swijnenberg, Paul Rabbering en Giel Beelen weer terug.