Fietsvandalen aangehouden in Breda

Nieuws

BREDA - Drie mannen verveelden zich in de vroege kersochtend. Al wachtende op een taxi besloten ze daarom wat fietsen uit rekken te pakken en te vernielen. Een oplettende buurtbewoner hoorde de mannen tekeer gaan op het Kloosterplein en waarschuwde de politie.

"Een stomme actie, een dolletje wat uit de hand is gelopen", was de reactie van een 22-jarige man uit Arkel. Hij werd omstreeks kwart over vier samen met een 27-jarige man uit Spijk en een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden.

Het trio was uitgeweest in Breda en stond op het Kloosterplein op een taxi te wachten. Om de tijd te doden besloten zij enkele daar gestalde fietsen te vernielen. Een buurtbewoner hoorde enkele luide klappen. Hij keek naar buiten en zag dat de jongens op fietsen aan het stampen waren. Ze haalden fietsen uit de rekken en gooiden deze op de grond, waarna ze er op begonnen te stampen.

De getuige belde daarop de politie die de jongens op basis van het signalement kon aanhouden. Er zijn zes fietsen vernield. Volgens de verdachten waren er enkele echter al slecht aan toe voordat zij er mee aan de slag gingen.