Ook Alliance maatje te klein voor vrouwen Push

Sport

BREDA – De hockeysters van Push hebben wederom een overwinning geboekt in de overgangsklasse. Uit bij Alliance werd het 0-4 voor de Bredase formatie.

door Bouke Tuit
Na het incidentele verlies van twee weken geleden heeft de damesploeg direct de draad weer opgepakt. Met acht overwinningen uit negen wedstrijden gaat het gewoon erg goed, zo beaamde ook coach Raoul Ehren: “Ik had hier vooraf voor getekend!”

Hij zag zijn elftal ook zondagmiddag weer een puike partij afleveren. Al na vijf minuten zorgde Irene Olde Hengel voor de terechte 0-1. Na een prima start met verzorgd spel, was de voorsprong het logische resultaat. De inspanningen werden even later wederom beloond toen Saskia Goossens uit een strafcorner voor de 0-2 zorgde. Dit was tevens de score bij rust.

Na de rust speelde Push soms wat slordiger en kwamen er ook kansen voor tegenstander Alliance. Maar als het dreigend werd, was daar altijd nog keepster Claire Hendriks. Met een aantal goede saves behoedde Hendriks haar elftal voor tegentreffers.

Daar waar Alliance niet wist te scoren, bouwde Push de score wel uit. De 0-3 was van Kiki van der Kreek en de 0-4 kwam van de stick van Sabine Mol. “Een 0-4-uitoverwinning is gewoon een goed resultaat. Zeker als je ziet dat concurrent Bloemendaal vandaag twee punten laat liggen. Natuurlijk moeten we eerst naar onszelf kijken en dat zullen we ook blijven doen, maar het is altijd fijn als je een handje geholpen wordt”, evalueerde Raoul Ehren.

Komend weekeinde speelt Push de thuiswedstrijd tegen Schaerweijde. Als de vrouwen ook deze wedstrijd in winst om weten te zetten, kan er met een voldaan gevoel gekeken worden wat concurrenten Forward en Bloemendaal doen. Zij spelen dan namelijk in Tilburg tegen elkaar.