Vrouwen Push stellen orde op zaken

Sport

BREDA – De vrouwen van Push hebben de thuiswedstrijd tegen Roomburg benut om de nederlaag van vorige week weg te spelen. Het werd 4-1 voor de Bredase hockeysters, die nu een gaatje hebben geslagen met nummer drie Bloemendaal.

Push had een helft nodig om op stoom te komen, zo constateerde coach Raoul Ehren achteraf. Al kreeg de thuisploeg na drie minuten de bal al achter de doelvrouw van Roomburg dankzij een inzet van Sabine Mol.

Roomburg, voor de wedstrijd vierde in de overgangsklasse A, bleek met technisch spel en vlotte combinaties een lastige kluif. “Ik denk ook zeker dat Roomburg bij de eerste zes gaat eindigen”, stelde Ehren, die de tegenstander als een van de betere teams inschatte. “Volgens mij gaan veel ploegen problemen krijgen met deze ploeg.”

Dat gold niet voor Push. Na rust stelden de Bredase dames orde op zaken. Maartje van der Vis maakte de 2-1, Sabine Mol de 3-1 en Maxime in het Veld de 4-1.

Daarmee benadrukte Push maar weer eens dat ze het productiefste elftal van de competitie heeft. En dat terwijl Ehren geen beroep kon doen op de geblesseerde basisspeelsters Djamila Lambertus en Irene Olde Hengel en hij daardoor met een selectie van vijftien speelsters aantrad waarvan zes meiden eigenlijk nog in de A-jeugd mogen uitkomen. “We hebben talent genoeg, dat blijkt maar weer”, aldus Ehren.