Nipte overwinning mannen Push

Sport

BREDA – De mannen van Push hebben in de uitwedstrijd bij Groningen een nipte 1-2-overwinning geboekt.

Door Bouke Tuit
Het team van coach Franklin Dikmoet begon goed en gefocust aan de wedstrijd. Er werd gedisciplineerd gespeeld en dit resulteerde al snel in vele mogelijkheden, waaronder een strafbal. Jorgen Kwinkelenberg verzilverde dit buitenkansje waardoor Push op een 0-1-voorsprong kwam. Later kreeg Thijmen Bantje drie kansen vlak achtereen, waarvan hij de laatste met zijn backhand benutte. Push ging zo met een comfortabele 0-2-stand de rust in.

De tweede helft was totaal anders dan de eerste. Van het gedegen spel van voor de rust was weinig over. “Voor de pauze speelden we heel goed vanuit de discipline, maar in de tweede helft, tja, toen gingen we opeens heel wat anders doen”, verzuchtte Dikmoet.

Push kreeg nog wel kansen en had de wedstrijd op slot kunnen gooien. Maar de 1-2 van Groningen maakte het alsnog spannend. “Als je die derde maakt, dan is het zo goed als afgelopen. Nu kregen we een goal tegen en brengen onszelf daarmee onnodig in de problemen. Maar goed, uiteindelijk keer je met een overwinning huiswaarts en dat is wel zo fijn als je nog zo’n lange reis te gaan hebt”, doelde Dikmoet op de stemming van het team.