Zwart-Wit geklopt door effectief Victoria

Sport

BREDA – Dat Zwart-Wit kansen zouden krijgen bij het Rotterdamse Victoria had coach Jan-Willen van Trijp vooraf al voorspeld. Die voorspelling kwam uit. De Bredanaars kwamen met 2-0 voor. Toch werd het 4-2 voor de thuisploeg in Kralingen. “Zij waren effectiever.”

Gemengde gevoelens hield Van Trijp over aan het tripje naar Rotterdam. “Want ik vond ons de tweede helft de beter hockeyende ploeg.” Alleen bleek Victoria in die fase van de wedstrijd net even wat effectiever.

Zwart-Wit begon niet goed. “We speelde slordig in de aanname en de passing”, zag Van Trijp. Toch zag hij zijn elf op voorsprong komen. Gijs Swaans maakte uit een handig versierde strafcorner de 1-0 en even later deed Guido Groeneveld dat kunstje nog eens handig over: 2-0.

Die voorsprong kwam eigenlijk te vroeg. Victoria kwam nog voor rust tot 1-2 terug. Na rust werd het snel 2-2 via een tip-in. Vervolgens brak een fase aan waarin het verschil tussen beide teams aan het licht kwam en de Kralingers hun individuele klasse tentoonstelden. Waar Zwart-Wit bij de gelijke stand twee keer van dichtbij de bal niet in de goal wist te frommelen was het bij de aanvallen van de thuisploeg wel raak, en was het 3-2 en 4-2.

Zwart-Wit probeerde het nog wel, met vier spitsen, maar zonder resultaat. “Een gelijkspel was meer op zijn plek geweest, maar wij waren niet scherp voorin.”

Toch bleef de coach van de hekkensluiter positief. “Wij hebben nu ook laten zien dat we in uitwedstrijden kansen hebben. We hebben na de winterstop nog elf wedstrijden. We zullen zorgen dat we er dan staan.”

Op 1 maart mag Zwart-Wit weer aan de bak. Dan is Rood-Wit de tegenstander.