Breda in een helft voorbij Nuenen

Sport

NUENEN/BREDA – De vrouwen van Breda hadden in Nuenen aan een helft genoeg tegen de plaatselijke hockeyclub. Het werd 0-4, alle goals werden na rust gescoord. Breda staat nu weer aan kop in de eerste klasse, met een beter doelsaldo dan de concurrentie.

Coach Erik Verzijden was tevreden. “Het was niet onaardig. Het had aardig kunnen zijn als wij alle kansen hadden benut.” Want in de eerste helft lukte het de Bredase vrouwen niet de doelvrouw van de tegenstander te passeren. “Of het aan het goede keeperswerk lag, of aan de inzet? Ik weet het niet.”
Verzijden wist wel dat geen enkele bal de lijn passeerde. Na rust ging dat anders. “Dan doen we wat we moesten doen, en wat de eerste helft al hadden moeten doen.”

Breda liep uit naar 0-4. Uit een strafcorner maakte Paulien Gunnink de 0-1. Vervolgens was het Aniek van Loon die met twee velddoelpunten de marge vergrootte naar 0-3. Het laatste doelpunt kwam op naam van de pas 15-jarige debutante Manouschka Oudenhuijsen. De speelster uit de B1 speelde een goede wedstrijd, aldus Verzijden. “Fysiek niet bang, daar hou ik wel van.”

Aanstaand weekeinde haalt Breda in tegen Drunen. “Nog een weekje tot de winterstop, daar zijn we wel aan toe. Drie punten zien te pakken. En dan na de winterstop zeven thuiswedstrijden.”