Vrouwen Breda doen goede zaken

Sport

BREDA – Breda heeft goede zaken gedaan in de eerste klasse. De vrouwen van Erik Verzijden wonnen de uitwedstrijd bij nummer drie HOD met 2-1 en staan nu weer gedeeld eerst met Weredi, dat vandaag niet in actie kwam.

Het was een wedstrijd met tactisch spel van beide zijden. Zowel Breda als het thuisspelende HOD wilde niet verliezen. Verzijden ging de wedstrijd echter vol vertrouwen in. “Wij weten dat we toch wel scoren.”

Volgens de Bredase coach speelde zijn team gedisciplineerd. “Iedereen heeft goed vanuit zijn taak gespeeld. Het was een nette overwinning.”
Breda kwam op voorsprong na een benutte strafbal van Pauline Gunnink. Dit buitenkansje was het gevolg van een fastbreak van de Bredasen. Die werd goed uitgespeeld, maar op de lijn met de voet gestopt door een speelster van HOD: strafbal.

Tien minuten later was de stand weer gelijk. Breda liet zich echter niet van de wijs brengen. Kiki Romeijn bracht het Bredase team weer op voorsprong, 2-1.
Na rust werd er niet meer gescoord, zodat HOD voor het eerst sinds lange tijd thuis verloor. De vrouwen uit Valkenswaard blijven derde, maar staan nu wel vijf punten achter de koploper Breda en Weredi. HOD heeft bovendien een wedstrij meer gespeeld.

Aanstaand weekeinde gaat Breda op bezoek bij Nuenen.