Nieuwe straatnamen Prinsenbeek en Heuvel

Nieuws

BREDA - Als gevolg van een herstructurering krijgt zowel het voormalige Savalterrein in Prinsenbeek als het VOS-terrein in de Heuvel drie nieuwe straatnamen. Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft deze week de zes straatnamen vastgesteld.

Het bouwplan voor het Savalterrein wordt in beide richtingen ontsloten door een straat aan Westrik. Westrik was vroeger een gehucht met thuiswevershuisjes, waar weven een belangrijke inkomstenbron vormde. De heemkundekring ‘Op de Beek’ wil de herinnering aan deze bezigheid graag levendig houden. Daarom heeft ze voorgesteld hiernaar te verwijzen middels de straatnamen Wevershof, Spinnewiel en Weefraam.

In Heuvel wordt het VOS-terrein, wat staat voor Verbeetenstraat, Oosterstraat en Scheldestraat, herontwikkeld. Ook hier ontstaan nieuwe straten die een naam moeten krijgen. Het VOS-terrein maakte voorheen deel uit van de gemeente Princenhage en daarom heeft de dorpsraad Princenhage enkele suggesties gedaan. Zo komt er een deel dat Kronenburgwerf gaat heten, een verwijzing naar het bedrijf Saval-Kronenburg dat daar in de buurt gevestigd was. En zijn er twee straten die vernoemd worden naar de directeur van de voormalige stoomtimmerfabriek: de Chabotstraat en het Chabotpad.