NAC stelt teleur tegen Volendam

BREDA – Vier gelijke spelen in vier wedstrijden; dat is de oogst van januari 2009. De 1-1 van vanavond zal het hardst aankomen bij NAC. Ondanks acht afwezigen was NAC beter dan Volendam, maar creëerde het te weinig kansen en benutte het nauwelijks de mogelijkheden die het wél kreeg.

NAC begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut lag de bal in het Volendamse doel. De 0-0 bleef echter op het scorebord staan, omdat doelpuntenmaker Boukhari buitenspel stond.

Volendam kreeg van NAC regelmatig veel ruimte en was in de eerste helft af en toe gevaarlijk. Het meest dreigende moment kwam vanaf de penaltystip. Na een overtreding van Loran op Sheotahul wees scheidsrechter Liesveld resoluut naar de stip.

“Jelle, Jelle” klonk het al van de tribune, want Ten Rouwelaar heeft na de wedstrijd tegen Groningen een reputatie als penaltykiller. Maar de enigen die zich zorgen hoefden te maken waren de supporters achter het doel van Ten Rouwelaar, want Bernard Hofstede schoot ruim over.

Hij was echter niet de enige die miskleunde in de eerste helft. Uit een voorzet van de mee opgekomen Fehér maaiden Idabdelhay en Boukhari tegelijk voor open doel over de bal heen. Na 45 minuten stond het dus nog steeds 0-0.

De enigen bij wie de pauzethee echt goed gesmaakt leek te hebben, was de Bredase aanhang. Zonder één seconde tussenpozen zongen ze NAC aan het begin van de tweede helft twintig minuten toe. Op het veld was het minder boeiend. Kansen bleven achterwege en het tempo was laag.

Tot de 64e minuut. Kolkka kapte een Volendamse verdediger uit en schoot op de rand van het zestienmetergebied met links laag in de verre rechterhoek. Een doelpunt dat vrijwel identiek was aan de 1-2 vorige week tegen PSV.

Lang kon NAC niet van de voorsprong genieten. Zes minuten later lag de bal al in het net aan de overkant. Rowin van Zaanen raakte eerst de bal verkeerd, maar had toch nog de tijd om een verdediger te omspelen en onder Ten Rouwelaar door de 1-1 binnen te schieten. Even later had een dot van een kans voor invaller Smit, NAC gemakkelijk puntloos kunnen laten zaterdagavond.

Op 18 maart 1995 eindigde een competitieduel tussen NAC en Volendam in Breda voor het laatst niet in winst voor de Brabanders (0-1). Na bijna veertien jaar komt aan die serie dus een einde aan. Volendam imponeerde echter allerminst; NAC had het vooral aan zichzelf te danken.