'Hopelijk zijn we snel uit deze situatie.'

NAC

Toen Robert Maaskant werd gevraagd of hij nog enige lichtpuntjes zag na het duel tegen FC Twente, moest hij even nadenken. “Het is moeilijk om na een 4-1 nederlaag lichtpuntjes te zien, maar Donny Gorter was weer goed”, perste Maaskant er toch nog één complimentje uit.

“We zijn hier naar toe gekomen met het idee dat we gelukkig en leep moeten zijn om hier een goed resultaat te kunnen neerzetten”, vertelt de NAC-trainer. “Maar we kwamen in het eerste kwartier meteen onder druk en kregen een terechte goal tegen. Dat het bij rust 2-0 stond, daar viel ook niets op af te dingen. Na rust zijn we beter begonnen. Maar toen het 3-1 werd, had ik geen geloof meer dat we het nog recht zouden trekken. We waren gewoon niet bij machte om het Twente echt moeilijk te maken”, aldus Maaskant.

Hij wilde er zelf niet over beginnen, maar de blessuregolf bij NAC kwam toch weer aan bod. “We hebben een vrij aardige selectie. Maar nu zijn de vervangers van de geblesseerden ook geblesseerd. Van Van der Leegte bijvoorbeeld weet je dat hij een blessure heeft waardoor hij niet het hele seizoen kan spelen (buikblessure, red.). Daar hebben we Gilissen voor, maar die is ook geblesseerd."

Tot overmaat van ramp moest linksback Mtilga halverwege de tweede helft ook nog gewisseld worden. Hij had tijdens het duel een heupblessure opgelopen. Hoe lang hij uit de roulatie is, is nog niet bekend. De Deen werd vervangen door Ali Benomar, die zijn debuut maakte in het eerste elftal. “Hij speelde maandag nog negentig minuten met het tweede elftal”, schetst Maaskant de hoge nood bij NAC. “Hopelijk komen we snel uit deze situatie.”

“We were in the driver’s seat”, geeft Twente-coach Steve McClaren de krachtverhoudingen weer. Twente had inderdaad de wedstrijd constant in handen Hij noemde het tempo, de druk en het balspel van de Twentenaren als redenen voor het overwicht. “We hebben de wedstrijd in de eerste twintig minuten gewonnen.”

Aanstaande zaterdag wacht het uitduel tegen Heerenveen. Een andere subtopper die momenteel de top wel redelijk kan bijbenen. Als NAC in Friesland ook punten laat liggen, komt de middenmoot wel heel dichtbij.