Carnavalszaterdag druk, maar sfeer was goed

Nieuws

BREDA - De nacht van zaterdag op zondag was voor Breda een drukke carnavalsnacht. De sfeer was volgens de politie 'op zich goed maar het grote aantal bezoekers leidde toch hier en daar tot incidenten.'

Door de drukte was het voor de politie lastig bij incidenten te komen. Agenten te voet, bikers en politie te paard traden op waar dat nodig was. Verder werden de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad 'live' uitgekeken om direct in actie te komen bij opstootjes.

De politie arresteerde deze nacht vijftien personen, voornamelijk vanwege mishandeling, ordeverstoring en vernieling. Daarnaast was er sprake van een aantal onwelwordingen en waren er veel dronken mensen op straat aanwezig.

Rond 03.00 uur sloten de cafés waardoor veel bezoekers richting het NS-station gingen. Juist op dat moment had Pro-Rail te kampen met een stroomstoring, waardoor de treinen stilvielen. Hierdoor liep een grote mensenmenigte zich vast op het Stationsplein, terwijl er nog een grote stroom mensen onderweg was vanuit het centrum. De stroomstoring werd snel verholpen, de NS zetten extra treinen in.