Dikmoet: 'Oppassen voor teveel druk'

Sport

BREDA – Carnaval is achter de rug. Dat betekent dat de winterstop er voor de hockeyers van Push weer op zit. In de overgangsklasse staan de heren van Push op een vijfde plaats gedeeld met Amersfoort. Zondag begint het team van coach Franklin Dikmoet aan de tweede competitiehelft met de thuiswedstrijd tegen Voordaan.

Door Peter Hendriks

Zijn jullie tevreden over de eerste helft van de competitie?
“Ik wel! We boeken erg veel progressie. Er is een goede groei binnen het team, mede door de aanvulling van de Australische jongens. Het team is echt naar elkaar toegegroeid.”

Hoe zijn jullie de winterstop doorgekomen?
“Nou we hebben te maken met een aantal blessures. Jeroen Verheem is al een tijd geblesseerd. Kjeld Ossen heeft tijdens het hockeyen in de zaal zijn middenhandsbotje gebroken. Iets dat gewoon erg langzaam herstelt. En Troy Sutherland sukkelt al een tijdje met een enkelblessure. Dat zijn natuurlijk vervelende dingen, dus we moeten maar even zien hoe het loopt.”
“Daarnaast zijn we druk bezig met de jeugd uit A-jeugd. Hier zit veel talent en we willen ook deze jongens klaarstomen voor ons team.”

Wat was jullie doestelling aan het begin van dit seizoen en is deze intussen veranderd?
“Ik ben daar eigenlijk niet zo heel veel mee bezig. Ik kijk van wedstrijd tot wedstrijd en focus me op het proces. Onze doelstelling is gewoon zo hoog mogelijk te eindigen. Het gaat de goede kant op en de sfeer is heel goed. Maar je moet oppassen dat je hier niet teveel druk op legt.”

Een voorspelling voor de tweede helft en het einde van het seizoen?
“Het wordt best moeilijk, want we hebben te maken met teams die veel ervarener zijn. Maar wij gaan alles uit de kast halen en ik heb veel vertrouwen in mijn team.”