Bredase Soeperman na twintig jaar weer terug

Nieuws

BREDA – Dit weekend wordt voor de eerste keer de Stripbeurs in Breda gehouden. Ook de bekende Bredase striptekenaar René Uilenbroek, bekend van de strips Soeperman en Stanley zal- weliswaar officieus - aanwezig zijn op de beurs.

Wat verwacht jij van de beurs?
“Ik ben in eerste instantie blij dat het weer in Breda is. Daarnaast ben ik ook benieuwd of er nog steeds veel belangstelling is. Voor mij is de beurs een ontmoetingsplaats. Naast Willem Rits waar ik af en toe mee samenwerk zie ik mijn collega tekenaars bijna nooit.”

Hoe staat het ervoor met Soeperman?
“Soeperman wordt in chronologische volgorde uitgegeven. Deel 1 is net uit. Deel 2 had er al moeten zijn maar er waren wat problemen bij de uitgeverij. Daarnaast ben ik bezig met een pagina voor in de Eppo. En verwacht ik dat er een nieuw album komt, ongeveer over een jaar.”

Hoe lang is Soeperman eruit geweest?
“Ik denk dat Soeperman wel ongeveer 20 jaar weggeweest is. Na Soeperman heb ik Stanley getekend, daar ben ik nu mee opgehouden en nu ga ik weer verder met Soeperman.”

Ga jij ook nog iets doen op de beurs?
“Officieel ga ik niets doen. Maar ik denk dat ik nog wel wat albums ga signeren. En ik ga praten met de uitgeverij en met Jakari Fotografen. Zij zijn bezig om alle striptekenaars in een boek te krijgen. Daar zijn al wat foto’ s voor gemaakt. En wie weet ga ik nog wel een drankje drinken met wat mensen.”

>> De beurs in Breda