Zwart-Wit: 'Zo snel mogelijk naar tiende plaats'

Sport

BREDA – Gepromoveerd naar de overgangsklasse en zelfs een nominatie voor sportteam van het jaar. Voor de hockyers van Zwart-Wit is het een jaar met nieuwe ervaringen. Het team van coach Jan-Willem van Trijp staat laatste in de overgangsklasse. Zondag gaan de Bredanaars op bezoek bij Rood-Wit.

>> Meer hockey

Door Peter Hendriks

Zijn jullie tevreden over de eerste helft van de competitie?
“Nee, we zijn niet helemaal tevreden. De eerste zes wedstrijden hadden we veel moeite om te wennen aan het niveau. Dit is ook logisch natuurlijk. Daarna hebben we het goed opgepakt en bij de laatste wedstrijden voor de winterstop laten zien dat we het niveau aankunnen.”

Hoe zijn jullie de winterstop doorgekomen?
“Er goed. Het weer heeft natuurlijk niet meegezeten, maar we hebben dit goed op kunnen lossen. Wij hebben een aantal zaaltrainingen gedaan en ook zijn we vier dagen in Madrid geweest. Hier hebben we in goede weersomstandigheden een paar trainingen en wedstrijden gedaan. Het team is fit, alleen Chris ten Houte de Lange heeft op dit moment een rugblessure.”
“Wat me wel tegenviel is dat drie clubs, in de voorbereiding, op het laatste moment een wedstrijd hebben afgezegd. Maar over het algemeen hebben we een goede winterstop gehad waarin we veel en hard hebben getraind.”

Wat was jullie doestelling aan het begin van dit seizoen en is deze intussen veranderd?
“Het is een rare competitie. In principe kan iedereen van elkaar winnen. We hopen wat punten te pakken bij de clubs die in principe nergens meer voor spelen. De doelstelling is de negende plaats geweest. Op dit moment willen we gewoon boven de streep eindigen. Laten we eerst maar eens die tiende plaats pakken en van daaruit gaan we verder kijken.”

Een voorspelling voor de tweede helft en het einde van het seizoen?
“We gaan gewoon voor die tiende plaats. En zo snel mogelijk, zodat het niet op de laatste uitduel aankomt.”