Baronie kan geen vuist maken

Sport

BREDA – De concurrentie kruipt langzaam dichterbij en de druk loopt op. Baronie heeft het niet gemakkelijk. Ook werkt de arbitrage de club regelmatig tegen. Zo werd Peter Maas eerder dit seizoen van het veld gestuurd, vandaag mocht zijn assistent vertrekken. Baronie verloor zondag van Schijndel in eigen huis met 0-2.

Baronie begon met een technisch goed verzorgde eerste helft. Maar er werd van beide kanten weinig afgedwongen. Van Santbergen kreeg nog een goede kans, maar deze trof helaas niet het doel. Vier minuten voor rust krijgt Schijndel een, volgens Peter Maas onterechte, vrije trap. Deze werd diep gespeeld en door Bas Smulders ingeschoten.

De tweede helft wisselt de trainer Hans Frijters voor Willem van der Wegen. Een goede beslissing die Baronie het veldoverwicht bezorgde. In en rondom de zestien meter was het weer traditioneel Baronie. Hage, van Santbergen en ook Zschusschen kregen goede kansen maar doelpunten bleven uit. Zeven minuten voor het einde breekt Schijndel door met een counter en maakt Ronnie Hoevenaars er 0-2 van. “We hebben gewoon te weinig vuist gemaakt vandaag”, aldus trainer Maas.

Er wordt veel commentaar geleverd op de arbitrage door Baronie. Vandaag kreeg de ploeg weer verschillende kaarten en zo werd ook de assistent van het veld gestuurd. Peter Maas is hierover allerminst te spreken. “Het is de afgelopen weken gewoon constant raak. En ook vandaag was het weer overduidelijk dat tegen ons werd gefloten”, vertelt de trainer teleurgesteld.

EVV en Gemert speelden vandaag in een onderling duel gelijk, dus klimmen maar één punt naar Baronie. “Dat is eigenlijk wel goed uitgepakt, maar de nummers vier en vijf hebben beide gewonnen en komen nu een stuk dichterbij”, aldus Peter Maas. Volgende week speelt Baronie het uitduel tegen Desk. “Een voorspelling? Tot nu toe hebben we daar de punten gepakt. Maar ik hoop vooral dat we ons in het fysieke duel staande kunnen houden”, sluit de trainer af.

Baronie – Schijndel 0-2
0-1 Bas Smulders (41)
0-2 Ronnie Hoevenaars (83)