Verkeerscontroles: hardrijders en dronken bestuurders

Politie

BREDA - Bij verkeerscontroles in Breda heeft de politie zondag tussen 13.30 uur en 23.00 uur verschillende personen aangehouden. In totaal werd bij 1200 bstuurders een blaastest afgenomen. In totaal werden 36 bekeuringen uitgedeeld voor een overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 20 km/u.

De controles werden gehouden op onder andere de Belcrumweg, Ambachtenlaan en de Kapittelweg. Een bestuurder blies maar liefst 950 ug/l. Zijn rijbewijs was al sinds oktober 2008 niet meer geldig, omdat hij toen al was gesnapt met alcohol achter het stuur. Ook een andere bestuurder werd om die reden aangehouden.

Een bromfietser reed zonder rijbewijs onder invloed. Uitslag van de blaastest bedroeg 255 ug/l. Een beginnend bestuurder is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd omdat uit een ademanalyse een uitslag van 480 ug/l kwam. Twee automobilisten zijn aangehouden voor rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 485 en 400 ug/l.

Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende zaken zoals rijden in een auto zonder de gordel te dragen en te donkere ramen bij een personenauto.
Een bestuurder reed met zijn motorfiets 130 km/u op de Kapittelweg, waar 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook is de bromfiets in beslag genomen voor technisch onderzoek.
Een bestuurder reed 112 km/u op de Kapittelweg, terwijl hier 50 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.