Staking Hazeldonk loopt uit de hand

Politie

BREDA/HAZELDONK - De politie heeft dinsdagmorgen vier mannen aangehouden voor openlijk geweld tegen meerdere vrachtwagenchauffeurs en hun voertuigen. De mannen, 22 jaar uit Heerlen, 26 en 31 jaar uit Roermond en 29 jaar uit Brunssum, waren betrokken bij geweldplegingen bij een bedrijf op het industrieterrein.

Er brak dinsdagmorgen een staking uit in verband met een salarisconflict bij een transportbedrijf onder meerdere Poolse vrachtwagenchauffeurs. Om iets voor het middaguur liep het uit de hand. Bij de politie kwam de melding binnen dat er gevochten werd met onder andere stokken. Toen de politie met meerdere eenheden ter plaatse kwam bleek dat er een man, 32 jaar uit Polen gewond was aan zijn hoofd. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Uit verklaringen van getuigen bleek dat de vier verdachten zich schuldig hadden gemaakt aan openlijk geweld. Zij werden aangehouden. Ze zouden met en stok meerdere ruiten van auto's vernield hebben en ze zouden de man mishandeld hebben.

Korte tijd later is de directeur van het bedrijf, een 40-jarige man uit Assendelft, aangehouden voor het uitlokken van het geweld. De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek met behulp van een tolk.