Penders: 'We maken het ons erg moeilijk'

NAC

ALMELO - De nederlaag met grote cijfers die NAC vrijdagavond leed tegen Heracles, wijtte aanvoerder Rob Penders aan een gebrek aan scherpte in zijn ploeg. “We hebben een elftal dat van iedereen kan winnen. Maar als we niet 100% geven, kunnen we ook van iedereen verliezen”, stelde de routinier.

>> NAC weggespeeld door Heracles

Het verwijt dat NAC misschien te veel bezig was met de wedstrijd van dinsdag in de halve finale van het bekertoernooi, wilde de 33-jarige Roosendaler niet onderschrijven. “Er is meer dan alleen de beker.” Daarmee doelt Penders op de zevende plaats die NAC bezet. Aan het einde van het seizoen geeft die plaats recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal, mocht het bekeravontuur onverhoopt geen succesvol einde krijgen.

Na de derde nederlaag achtereen krijgt de concurrentie wederom de kans dichterbij te komen. “Vooralsnog hebben we nog niets. We zijn het ons erg moeilijk aan het maken.”

De centrale verdediger viel in Almelo al in de eerste helft uit met een blessure aan de lies. “Ik bleef met mijn hak steken in het kunstgras.” Hij wist niet of de blessure hem de bekerwedstrijd tegen FC Twente gaat kosten. “Ik hoop dat het meevalt, nu valt er weinig over te zeggen.”

Vlak voor zijn wissel raakte Penders betrokken bij een curieus moment van de arbitrage. Scheidsrechter Ben Haverkort kende Heracles een strafschop toe nadat Penders spits Bas Dost vastgehouden had. In eerste instantie wuifde hij het moment weg, waarna hij later op advies van de grensrechter alsnog naar de stip wees.

Voor de derde week op rij was NAC de benadeelde partij in een dergelijke situatie, nadat eerder Tim Gilissen rood kreeg tegen Willem II en El Hamdaoui van AZ geen rood kreeg terwijl de assistent-scheidsrechter zijn tik wel had waargenomen.

“De strafschop zelf was misschien terecht, hoewel Dost toegaf dat hij wel makkelijk viel”, oordeelde Penders. “Toch blijft het dubieus. Als dit de nieuwe richtlijnen worden, heb ik er niet zoveel moeite mee. Maar dan moet er wel consequent opgetreden worden en niet alleen tegen ons.”