De NAChtkaars tegen NEC?

NAC

BREDA - De uitwedstrijd tegen NEC vanavond bepaalt in belangrijke mate of het seizoen van NAC uitgaat als een nachtkaars of dat er deelname aan de play-offs wordt afgedwongen. De Bredanaars verdedigen een voorsprong van twee punten op de Nijmeegse concurrent, waardoor NAC bij minimaal een gelijkspel in de Goffert goede zaken doet.

Interessant is om te zien of de formatie van trainer Robert Maaskant de rug weet te rechten na het bekertrauma van dinsdag. Voor de vierde keer in zes seizoenen strandde de club in het zicht van de finale. “Het begint zo langzamerhand een frustratie te worden”, onderstreepte aanvoerder Rob Penders na de wedstrijd een gevoel dat bij een groot deel van de spelers leeft.

Veel tijd om na te treuren is er niet, aangezien vanavond de belangrijkste van drie resterende competitiewedstrijden op het programma staat. Binnen de spelersgroep heerst er vertrouwen op een goede afloop. Anthony Lurling verwachtte eerder deze week dat de ervaren selectie zich ook na de teleurstelling in het bekertoernooi zou kunnen opladen voor de wedstrijd tegen NEC.

Dat zal wel moeten, want buiten deelname aan de uitgeklede play-offs valt er voor de geelzwarten niets meer te behalen dit seizoen. Wekenlang zette de ploeg alles op het bekertoernooi. Mede daardoor raakte een vrijwel zekere plaats bij de eerste negen in het geding. NEC, na een mooie eerste seizoenshelft in Europa in de eredivisie weggezakt, strijdt voor zijn laatste kans.

De Bredase ploeg start vanavond in elk geval zonder de langdurig geblesseerden Fehér, De Graaf, Elshot en Tamerus. Joonas Kolkka doet ook niet mee. Hij liep in Almelo als gelegenheidsrechtsback tegen een gele kaart aan, die hem een wedstrijd schorsing kost. Verder is nog onduidelijk of Amoah en Hofstede, die vrijdagmorgen met de hoofden tegen elkaar botsten, kunnen spelen.

NEC mist vanavond Otten, Radomski, Van Beukering en El-Akchaoui. Het duel in het Goffertstadion begint om 19.45 uur.