Spanning voor Baronie neemt toe

Sport

GEMERT – Een gelijkspel tegen koploper Gemert en winst voor de nummer drie uit de hoofdklasse B. De slotfase van het kampioenschap wordt steeds spannender. “Volgende week wordt de belangrijkste wedstrijd”, voegt trainer Peter Maas eraan toe. Zondag speelde Baronie in het uitduel, tegen koploper Gemert, gelijk met 1-1.

Een op een neer gaande wedstrijd, zo typeerde Peter Maas de eerste helft. En op het moment dat Guillermo Zschusschen in de zestien meter werd neergehaald, kreeg Rosalia de kans om de eerste goal te maken. Maar Rosalia benutte de penalty niet, en Baronie stond alsnog met lege handen in de wedstrijd

In de tweede helft namen de baronnen steeds meer initiatief. Twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Rosalia de gemiste penalty alsnog goed met zijn eerste goal, en dus 0-1. Vervolgens kreeg Gemert een tweede gele kaart en stond het ineens met tien man op het veld. “Dit was echt de ideale uitgangspositie voor ons”, aldus Peter Maas

Maar Baronie verloor voorin de druk en de controle over de wedstrijd. Gemert kreeg in en rondom de zestien meter steeds meer speelruimte. Na een slecht weggewerkte corner kwam de bal wederom in de zestien meter terecht en was het Erik van Dijk die vijf minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog gelijk maakte. “Ja dit hebben we echt aan onszelf te wijten”, concludeert trainer Maas

Het was een wedstrijd die Baronie had moeten winnen, stelde trainer Peter Maas, al vond hij de uitslag wel terecht. Zo mistte Rosalia de penalty aan de zijde van Baronie, maar slaagde Gemert er ook niet in vlak voor het einde een goede kans en de wedstrijd af te maken.

Volgende week treft Baronie Rosmalen in eigen huis. “Dit wordt echt een lastige wedstrijd. Ook hier ligt weer veel druk op”, vertelt de trainer. De laatste wedstrijd is voor Baronie het uitduel tegen EVV, de ploeg die maar twee punten achter Baronie staat.

Gemert – Baronie 1-1

78. 1-0 Rosalia
85. 1-1 Van Dijk