Fysiek duel vrouwen Zwart-Wit eindigt in 2-2

Sport

WEERT – ‘Stabiel in de middenmoot meespelen’, was voorafgaand aan het hockeyseizoen de doelstelling van de dames 1 van Zwart-Wit. Behalve stabiel kwam de middenmoot vandaag vooral dicht bij elkaar. De nummer zes verloor, de nummer acht won en de dames van Zwart-Wit, op plaats 7, speelde gelijk met 2-2 in het uitduel tegen Weert.

Het spel van de dames van Zwart-Wit kwam niet goed uit de verf vandaag. “Echt een draak van een wedstrijd”, aldus de oprechte teammanager Lotje van Dongen. Volgens haar stoorde Weert precies op de goede manier het spel van de dames uit Breda. Daarnaast miste het team drie dames door medische omstandigheden. Toch scoorde Charlotte Schram uit een strafcorner voor Zwart-Wit in de eerste helft.

In de tweede helft was het de beurt aan Annemiek Brand, die via een tip in het tweede punt voor Zwart-Wit scoorde. Maar het was niet genoeg om vandaag met de drie punten naar huis te gaan, door de twee tegengoals van Weert. “Er was vandaag gewoon geen zelfvertrouwen. We liepen geen patronen, er was geen routine, we speelden niet slim en het duel werd steeds fysieker”, vertelt Lotje van Dongen.

Volgens de teammanager had de arbitrage de wedstrijd absoluut niet in de hand. Het spel werd van beide kanten steeds minder tactisch en voornamelijk fysiek. “De arbitrage was werkelijk een drama. Het was niet eens partijdig ofzo, maar gewoon verschrikkelijk slecht. Er moesten gewoon kaarten worden getrokken”, aldus de teammanager, die overigens wel kon leven met het gelijkspel.

Met drie wedstrijden te gaan, het verlies van Heeze en de vijf punten verschil zijn er nog steeds mogelijkheden voor Zwart-Wit. “Het scheelt allemaal niks. Maar we krijgen nu twee thuiswedstrijden die we gewoon moeten winnen. En met Nuenen hebben we nog iets goed te maken”, zegt Lotje van Dongen met veel vertrouwen. Volgende week spelen de dames van Zwart-Wit het thuisduel tegen Nuenen, gevolgd door het thuisduel tegen Oedenrode.

Weert – Zwart-Wit 2-2