Bredase branden

Nieuws

BREDA – Café ’t Hart van Breda is niet het enige café wat de afgelopen jaren in vlammen op is gegaan. Ook andere cafés op en rond de Grote Markt werden al eerder getroffen.

Havermarkt, september 2008. Een korte hevige brand brengt veel schade toe aan Bar Bodega in het centrum van Breda. Niemand raakte gewond. In november 2006 staat Kapsalon Rija in brand. Twee mensen raakten licht gewond, een brandweerman moest met brandwonden naar het ziekenhuis worden gebracht. De oorzaak van de brand is onbekend. Ooggetuigen zeggen dat ze twee doffe klappen hoorden, voordat de brand uitbrak. De brand van De Drie Gezusters staat bij iedereen nog helder op het netvlies. In mei 2003, net 10 weken na de opening, gaat het volledig in vlammen op. Ook de twee bovengelegen appartementen branden volledig uit. De oorzaak is, net als bij café ’t Hart van Breda, vlam in de pan in een van de appartementen.

In mei 1997 brandt Café SamSam helemaal uit door brandstichting. Rieten stoelen die tegen de gevel van SamSam stonden zijn in brand gestoken, waardoor het pand in vlammen opging. Ook Alfonso’s, een Mexicaans restaurant, blijft niet gespaard. In juli 1992 breekt er brand uit in het pand. The Paddock in Breda gaat voor de derde keer in vlammen op in april 1992, nadat in februari 1988 en november 1981 ook al brand werd gesticht. Ook Pierrot gaat mee in de vlammenzee. Ook Gauchos is al eens getroffen door brand. In oktober 1990 staat het Argentijnse restaurant in brand.