En toen was er licht…

Nieuws

BREDA – Wethouder Oomen steekt vanavond de eerste permanente LED-straatverlichting in de Verschuurstraat en de Rochussenstraat aan. Het is de eerste straat die de lampen krijgt. Of de verlichting in meer straten wordt toegepast, weet gemeente Breda nog niet.

De LED-verlichting heeft veel voordelen. Het is een stuk zuiniger in het energieverbruik ten opzichte van de huidige verlichting, waardoor er ook minder CO2 uitstoot is. Deze lampjes verbruiken maar liefst 43% minder energie, terwijl ze even lang mee gaan als de huidige lampen. Ook hebben ze minder onderhoud nodig en geven ze evenveel licht. De inwoners van de Verschuurstraat en de Rochussenstraat waren zeer positief over de verlichting, blijkt uit een enquête die gemeente Breda gehouden heeft.

Op dit moment vindt een proef plaats in de Zonnebekestraat, de straat die onlangs mee deed aan het Klimaatstraatfeest. Eerder hield gemeente Breda een test in de straten Uitvang, Achtervang en Bijvang met andere LED-lampen in de wijk Brabantpark. De bewoners voelden zich destijds niet veilig omdat het licht niet goed werd verdeeld over de straat.