Haagse Beemdenloop zonder Afrikaanse hardlopers

Sport

BREDA – Tijdens hardloopwedstrijden zijn het doorgaans de Afrikaanse atleten die zich in de kijker rennen. Zullen ze ook aanstaande zondag tijdens de 20e editie van de Haagse Beemdenloop de categorieën domineren? “Nee”, zegt Zeger de Ruyter, mede-organisator van de loop. “We hebben er voor gekozen om geen Kenianen uit te nodigen, het wordt een regionaal feest.”

Zeger de Ruyter verwacht een paar duizend deelnemers. “We hebben dit jaar ook een paar mensen uitgenodigd om mee te doen. Er zijn regionale, maar ook landelijke toppers aanwezig. Zo loopt ook Nadja Wijenberg mee.” Wijenberg behaalde in 2000 een 22e plaats op de Olympische Spelen in Sydney. “Verder doen regionale lopers als Merel de Knegt, Marisa Hofmans, Marco van Dongen en Toine van der Broek mee.”

Er zijn verschillende categorieën; 5, 10 en 15 kilometer. Ook is er een familieloop en een bedrijvenloop. Aan de Rietdijk, ter hoogte van de Asterdplas, zijn de start en finish. Tijdens het evenement is er meer te doen. “Er is een heel feestgebeuren. Speciaal voor de 20e editie is er een braderie opgezet. Ook is er een overkapt terras, een opblaasbare klauterbaan en een kinderpaleis”, aldus Zeger de Ruyter.

Inschrijven kan via de site www.haagsebeemdenloop.nl of op zaterdag 2 mei tussen 14.00 en 17.00 uur op het terrein aan de Rietdijk. Ook op zondag kan nog worden ingeschreven; tot een half uur voor de start.