Vet verdienen op Koninginnedag

Nieuws

BREDA – Koninginnendag wordt groots gevierd in het Valkenberg in Breda. Spelletjes als blikwerpen, penalty’s schieten en grabbeltonnen waren goed vertegenwoordigd in het park. Doel: zoveel mogelijk geld verdienen!

Heel Valkenberg zit vol kinderen die deze dag hun oude spullen verkopen. Puzzels, kinderkleding, stoelen, beeldjes… Maar ook op andere manieren wordt geld verdient. Penalty’s schieten voor 50 cent. Als de bal in het doel terecht komt, ontvangt de voetballer een prijs. Als de keeper de bal tegenhoudt, wordt de speler toch beloond met een spekkie. Hielke Smit (9) ziet er prachtig uit met haar goud geschminkte gezichtje. Ze is hier om geld te verdienen, en staat daarom de hele dag stil. “Ik sta hier als standbeeld. Niet lachen he, zeggen mensen wel eens. Soms lach ik dan toch, maar soms lukt het om stil te blijven staan. Ik sta hier vanaf 10 uur, en ik heb al veel verdiend; 20 euro!”

Er wordt gezongen, viool gespeeld, oranje corsages gemaakt en snoep verkocht. Swen Otto (12) heeft verschillende handelswaren in zijn kraam. “Van opa heb ik spullen gekregen, die waren over na zijn verhuizing. Koektrommels, schalen en nog wat dingen. Ook heb ik oranje cakejes gekocht, die verkoop ik nu met winst verder.”
Concurrent Sara Sloan verkoopt ook koeken. “Maar ook koffie, thee, chocomel en ijsthee. Het is een lange dag, ik sta hier al vanaf 8 uur. Ik denk dat ik door ga tot half 2. Maar eerst nog even verdienen.”