Valkenberg zorgt voor tweede leven

Politie

BREDA – Koektrommels, cake, oranje limonade en kleding. Je kunt het vandaag allemaal vinden in het Valkenberg, waar de traditionele Koninginnedagvrijmarkt wordt gehouden. Het aanbod is groot, maar wordt er ook verkocht?

Fiola Driedijk loopt met drie handpoppen. “Ja, die heb ik net gekocht. Ik sta voor de klas, groep 1 en 2. Daarom heb ik de poppen gekocht. Het zijn sinterklaas, zwarte piet en een wit paard. Die kan ik dan in de winter weer gebruiken! Niet alleen Fiola heeft iets voor in haar klas gekocht. Phil Dolmans en zijn dochter Sylvie zijn ook op de rommelmarkt en hebben net een wereldbol en een glazen schaakspel gekocht. “Mijn vrouw staat voor de klas. Ze heeft niet eens een landkaart in haar lokaal hangen. Dat kan natuurlijk niet, dus ik heb een wereldbol voor haar gekocht. Het schaakspel is voor thuis.” Phil kocht eerder al rolschaatsen voor zijn dochter. Sylvie heeft ook al geshopt. “Ik heb een waterpistool gekocht!”

Mevrouw Woods heeft het naar haar zin in het Valkenberg. “Die tas op mijn rug is eigenlijk voor een basgitaar, maar ik ga hem gebruiken om de pas gekochte paraplu’s in te zetten. Verder heb ik waaiers gekocht, een lap stof en wat kleding. Wat ik leuk vind is dat er veel migranten meedoen. Dat geeft een lekker gevoel. Ik heb Marokkanen, Chinezen, Antillianen en Irakezen gezien. Super!”