Virus: NHTV student terug uit Mexico

Nieuws

BREDA – De NHTV haalt in verband met de varkensgriep per direct een stagiaire terug uit Mexico. De Duitse studente van de hogeschool voor Toerisme verbleef in Mexico-Stad.

Ondanks er nog geen negatief reisadvies voor het Zuid-Amerikaanse land is afgegeven keert de stagiaire terug. “In overleg met haar hebben we besloten dat ze terug zou komen”, zegt woordvoerder Harry van Elderen.

De school heeft een alarmsysteem dat in werking treedt wanneer in een land problemen ontstaan. “We maken daarvoor gebruik van gegevens van Buitenlandse Zaken. En natuurlijk de informatie die we bezitten van de stagiaires” aldus Van Elderen.

De landen worden ingedeeld in de kleurcodes groen, oranje en rood. “Wanneer een land oranje is, zeg maar, dan kan iemand alleen gaan met toestemming. Zo ging Mexico –City van groen naar oranje. In die stad is het varkensgriepvirus sterk aanwezig.”

Nog elf andere NHTV-studenten lopen op dit moment stage in Mexico. Zij kunnen vooralsnog blijven. Van Elderen: “Ze verblijven aan de oostkust van het land en vormt het virus voorlopig geen gevaar. Maar we houden het scherp in de gaten. Mocht iets gebeuren dan kunnen de studenten meteen terug.”

De school heeft al vaker een vergelijkbare situatie meegemaakt. “Toen het SARS-virus in Azië uitbrak haalden we meteen onze leerlingen naar huis. We hebben in zo’n geval speciale organisaties die ons helpen met het terugbrengen van de stagiaires”, zegt Van Elderen.