Maaskant: 'Keuzes verkeerd uitgepakt'

NAC

BREDA - NAC-trainer Robert Maaskant toonde zich zelfkritisch na de wanvertoning tegen De Graafschap van zondagmiddag. "We kozen voor een aanvallende opstelling. Achteraf is dat een verkeerd uitgepakt. In de rust heb ik ingegrepen door Fehér en Gorter in te brengen."

Met die woorden steekt de Bredanaar hand in eigen boezem, terwijl de keuze voor Kolkka en Boukhari op het middenveld logisch leek, gezien het aantal afwezigen in de middenlinie en de te verwachten tegenstand van De Graafschap. Het geeft echter aan dat de trainer niet nadrukkelijk wil wijzen naar zijn spelers die een slechte beurt maakten.

Ondanks de beschamende nederlaag staat NAC nog steeds op de achtste plaats, een positie die recht geeft op deelname aan de play-offs. De concurrentie - FC Utrecht, Vitesse en NEC - is wel dichterbij gekomen.

Met de op voorhand als lastig te bestempelen uitwedstrijd tegen FC Groningen voor de boeg, kunnen de geelzwarten alsnog buiten de boot vallen. "Het hele seizoen draaien we mee in de top acht. Onze prestatiecurve is zeer constant, met een uitschieter naar de eerste plaats. Nu bestaat de kans dat we er in de laatste speelronde uitvallen. Gelukkig hebben we het in eigen hand", aldus Maaskant.