Burger houdt graffitispuiter aan

Politie

BREDA - Een 17-jarige Bredanaar heeft in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.30 uur een jonge aangehouden die op de Prins Hendrikstraat met een spuitbus graffiti aan het aanbrengen was op een sloopwoning.

De getuige verklaarde dat hij met zijn hond aan het wandelen was. Op een gegeven moment rende zijn hond naar het hekwerk van een braakliggend terrein. Hij zag dat op dat terrein een jongen stond die op een muur van een sloopwoning aan het spuiten was.

De wandelaar sprak de dader aan. Hij zag dat de jongen weg probeerde te komen en hem uitschold. De getuige, die direct de politie belde, heeft de jongen toen die bij de uitgang kwam aangehouden. De vandaal probeerde zich los te trekken. De getuige heeft de knul naar de grond gewerkt en is op hem gaan zitten totdat de politie kwam.

De verdachte bleek geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Hij blijkt 18 jaar te zijn en in Brussel te wonen, maar in verband met een studie tijdelijk op kamers in Breda te verblijven. Hij wilde een kunstwerk creƫren voordat hij weer terug naar huis zou gaan. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.