Logo bredavandaag.nl

'De andere tandartspraktijk'

De expositie is vanaf 22 september te bezoeken tijdens de openingstijden van de tandartspraktijk: op maandag van 08.00u tot 18.00u en op dinsdag t/m vrijdag van 08.00u tot 17.00u. Adres: Nijverheidssingel 319, Breda.


Een tandartsboor die wordt aangedreven door een jongen op een fiets, een jonge vrouw in Kabul die voor de tandarts haar boerka even omhoog doet, een westerse toerist die duizenden kilometers van huis met spoedaan zijn gebit geholpen wordt. Het zijn enkele beelden uit de expositie over 'de andere tandartspraktijk' van de Bredase documentaire fotograaf Piet den Blanken (1951), vanaf 15 september te zien in Tandartsenpraktijk Nijverheidsingel in Breda.

Den Blanken maakte als geëngageerd fotojournalist vele reizen door ontwikkelingsgebieden als Afghanistan, Guatemala, El Salvador, Mexico en Cuba en legde en passant het werk van de lokale tandarts op de gevoelige plaat vast. Het zijn foto's van vaak basale praktijken die sterk de tegenstelling in beeld brengen met de moderne tandheelkundige zorg zoals we die hier gewend zijn. Terwijl de stad vol komt te hangen met foto's in het kader van fotofestival Breda Photo, blijft dus ook Tandartsenpraktijk Nijverheidssingel niet achter. De praktijk wordt gerund door Johan Tolsma en Hans van Erp. Tolsma is ruim twintig jaar de tandarts van Piet den Blanken en zijn zoon Sander (1986).FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief