Overval op schoenenzaak Eindstraat

Nieuws

BREDA - Kort na sluitingstijd donderdagavond rond 21.15 uur, heeft een nog onbekende overvaller een schoenenwinkel aan de Eindstraat in Breda overvallen. Drie medewerkers van de zaak werden door een man met bivakmuts bedreigd met een vuurwapen.

De dader heeft een geldbedrag buitgemaakt. Na sluiting van de winkel, donderdagavond om 21.00 uur de winkel maakten de bedrijfsleider en twee medewerkers de kas op. Boven werden zij verrast door een overvaller die hen bedreigde met een vuurwapen. De bedrijfsleider kreeg van de dader een klap tegen zijn hoofd. De overvaller dwong het personeel een geldbedrag af te geven. Hij vluchtte vermoedelijk via de nooduitgang die uitkomt op de Nieuwstraat. Het zou gaan om een man die in het wit gekleed was.

De politie arresteerde later op de avond het Stationsplein een 21-jarige Bredanaar als verdachte. Zijn signalement had duidelijke overeenkomsten met dat van de dader. Vanmiddag is deze man in vrijheid gesteld. Er waren onvoldoende gronden om hem langer vast te houden.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.