Eén arrestatie voorafgaand aan NAC-Feyenoord

Nieuws

BREDA - De politie heeft voorafgaand aan NAC-Feyenoord bij het stadion een NAC-supporter aagheouden. De 18-jarige Bredanaar was in het bezit van een boksbeugel.

De ouders van de verdachte kwamen de opgelegde boete van € 260,- betalen, waarna de verdachte weer in vrijheid is gesteld. De politie hield zaterdag sowieso extra toezicht in verband met de NAC-Feyenoord. 's-Middags en 's-avonds waren er 35 extra agenten in het Bredase centrum en rond het stadion op de been om alles in goede banen te leiden.

Na het duel moesten agenten enkele keren in actie komen om opstootjes in de kiem te smoren. Rond 01.35 uur trok er een groep van circa vijftig NAC-supporters door het centrum op zoek naar Feyenoordsupporters. De Bredase groep was zeer nadrukkelijk aanwezig en niet aanspreekbaar, stelt de politie. Het kwam het verder niet tot ordeverstoringen.

Tijdens het horecatoezicht werd verder een 24-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was stomdronken en erg opstandig nadat zijn broer uit een horecagelegenheid was gezet. Ondanks diverse waarschuwingen bleef de man zich misdragen. Hij werd vervolgens aangehouden en kreeg proces-verbaal wegens het verstoren openbare orde.