Kwakman: 'Na rust feest met onze snelle mannen'

NAC

ROTTERDAM – Kees Kwakman had zich donderdagmiddag prima vermaakt. De middenvelder boekte met NAC een klinkende 0-4 zege op Feyenoord. Daar viel niets op af te dingen, meende de Volendammer. “De overwinning is zeer terecht”, stelde hij.

“We hebben in de eerste helft bijna niets weggegeven. In de kleedkamer hoorden we dat Feyenoord met 3 verdedigers ging spelen. Dat moest een feest worden met onze snelle mannen voorin. Dat werd het ook”, vervolgt Kwakman.

Hij prees de gekozen tactiek waarmee zijn ploeg de Rotterdammers bestreed. “We speelden echt met een idee: we zetten iets sneller druk en lieten de verdediging man op man spelen wanneer Tomasson aansloot. Meer druk naar voren geven is beter voor ons”, stelt Kwakman terecht na de twee overwinningen op Feyenoord.

De aanstaande tegenstander FC Groningen trof NAC al driemaal eerder dit seizoen. In Breda won NAC met 1-0, in Groningen verloor het met dezelfde cijfers en in het bekertoernooi eindigde het duel na verlenging in 2-2. De Bredanaars toonden zich koelbloediger in het nemen van strafschoppen. “Het was drie keer heel close. Als we weer zo spelen als tegen Feyenoord kunnen we twee keer winnen”, aldus Kwakman.