Businessschool Avans lid van kwaliteitsnetwerk

Nieuws

BREDA - Avans School of International Studies (ASIS) van de Avans Hogeschool in Breda is sinds 30 april toegelaten tot de European Foundation for Management Development (EFMD), een kwaliteitsnetwerk van Europese opleidingsinstituten.

Avans is de tweede hogeschool in Nederland waarvan de internationale business school tot het netwerk wordt toegelaten. De Hanzehogeschool in Groningen ging Avans voor.

Het lidmaatschap van de EFMD kan er voor zorgen dat deuren naar grote internationale bedrijven sneller en gemakkelijker worden geopend. Het bevordert bovendien de instroom van nieuwe studenten bij de Avans.

ASIS' projectleider Onderwijs en Kwaliteit Raymond Ruijten is 'bijzonder trots' op het lidmaatschap. "We zijn door de selectie gekomen van een prestigieuze internationale organisatie. Het EFMD is bekend bij grote bedrijven als de ING en Rabobank, dat kan dus positief uitpakken", aldus de projectleider.

Avans diende vorig jaar een aanvraag in voor het lidmaatschap van de EFMD. Andere grote onderwijsinstellingen die lid zijn van de EFMD zijn onder meer de Nyenrode Business University, London Business School en Stanford University.