Tranen in plaats van hoofdklasse

Sport

AMSTERDAM - Het officiële seizoen eindigde met de titel, de play-offs met tranen. Push is er niet in geslaagd te promoveren naar de hoofdklasse. De vrouwen van coach Raoul Ehren verloren woensdagavond met 2-0 van Pinoké, dat daardoor behoud van de hoofdklasse veilig stelde.

Het seizoen was zo mooi voor Push. Het jonge elftal, bijna de helft is nog speelgerechtigd in de jeugd, baande zich zonder veel moeite een weg naar de titel in de overgangsklasse. Push bleek het meest scorende team, en wist met de terugkeer van de ervaren keepster Claire Hendriks verzekerd van een zeer betrouwbare sluitpost. Tegendoelpunten waren tijdens de reguliere competitie ook uitzondering.

Bovendien bleek Push dit seizoen minder afhankelijk van topscoorster Sabine Mol. Was zij vorig jaar nog de belangrijkste doelpuntenmaakster, dit seizoen bleken ook andere Push-dames het doel makkelijker te vinden.

In de play-offs bleek het allemaal wat anders. Eerst de drieluik met Oranje-Zwart, waarin eerst op eigen veld verloren werd in een wedstrijd waarin de betere kansen voor de Bredasen waren. Daarna een prachtige 2-6-overwinning in Eindhoven, gevolgd door een teleurstellende derde match.

Het bracht Push tot een ontmoeting met Pinoké, dat vechtend was voor lijfsbehoud. Dit keer was er geen opleving van de geoliede scoringsmachine. Tot twee keer toe haperde de strafcorner en ontbeerde het onder meer Mol aan scherpte en geluk voor het vijandige doel.

Push beleeft daardoor een tranentrekkend einde van de competitie, wetende dat het ook volgend jaar overgangsklasse speelt. Niemand wil dat nu nog zeggen, maar het zou zomaar kunnen dat dit helemaal niet slecht is voor de club. De jonge meiden hebben in de extra serie een berg ervaring opgedaan, waar ze komend seizoen, met een nagenoeg gelijk blijvende selectie van kunnen profiteren.
Om dan zelfverzekerd en met genoeg klasse alsnog de stap te maken.