Crisis raakt Avans Hogeschool

Nieuws

BREDA – De Avans Hogeschool ondervindt de kredietcrisis aan den lijve. Geplande uitbreidingen en renovaties van vestigingen in Breda en Den Bosch komen door gebrek aan financiën in het gedrang.

De renovatie van de Bredase vestiging aan de Lovensdijkstraat is uitgesteld. De school weet niet wanneer de nodige verbouwing kan aanvangen. “We gaan alle plannen gefaseerd aanpakken. First things first. We hebben ervoor gekozen eerst in Den Bosch aan de slag te gaan”, aldus Marja Kamsma, bestuurslid van Avans.

De bedoeling was om in 2007 het gebouw aan de Lovensdijkstraat te sluiten en de studenten te verhuizen naar de vestiging aan de Hogeschoolstraat. Maar door de grote toestroom van studenten besloot het bestuur van de Avans anders.

“We hadden de illusie alles te verplaatsen naar onze nieuwbouw. De groei was ‘gelukkig’ zo groot dat we daar niet iedereen kwijt konden”, zegt Kamsma.

Het bestuurslid voorziet vooralsnog geen problemen met de toestroom van studenten in het komend schooljaar 2009-2010. Volgens haar is de nieuwe aanwas onbekend. “Het is nog niet duidelijk hoeveel inschrijvingen binnen gaan komen. Dat is onmogelijk te zeggen.”

Het moet geen probleem zijn de stroom studenten op te vangen meent Kamsma. “Een goede planning daar draait het om. We moeten het rooster van maandag tot en met vrijdag optimaal benutten.”

In een eerdere uitgave van de Avansschoolkrant liet adjunct-directeur Corné Verhees zich minder positief uit over het uitblijven van de verbouwing. Hij meldde in het blad dat de laboratoria aan de Lovensdijkstraat nu al te krap zijn voor het huidig aantal studenten.

“Dat vindt iedere docent. Het moet altijd meer en beter. Maar het is niet zo dat er nu een onwerkbare situatie is. Voorlopig is het prima zo”, zegt Kamsma.