Man rijdt door na ongeval

Politie

BREDA - Na een verkeersongeval op de kruising tussen de Ettensebaan en de Tuinzigtlaan is een van de betrokkenen weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De 32-jarige man werd later in zijn woning aangehouden. Hij bleek teveel te hebben gedronken.

Bij aankomst van de politie verklaarde een 30-jarige vrouw uit Bergen op Zoom dat ze over de Ettensebaan reed, komende vanuit de richting centrum, toen er plotseling van links een auto aan kwam rijden. De bestuurder kwam vanuit de Tuinzigtlaan en reed de kruising over zonder voorrang te geven. Er ontstond een aanrijding, waarna de auto wegreed zonder dat de bestuurder zijn identiteit bekend maakte. De vrouw had het kenteken van de auto genoteerd.

De politie ging naar de woning van de tenaamgestelde van de auto en trof hier een 32-jarige man aan. Hij verklaarde dat hij betrokken was geweest bij een aanrijding, maar was doorgereden omdat hij teveel had gedronken. Hij wilde zijn rijbewijs niet kwijtraken.

De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 475 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.