Deelnemersveld Prinsenbeek sterker dan ooit

Sport

PRINSENBEEK – Het landelijke ranglijsttoernooi bij TV Prinsenbeek kent een sterker deelnemersveld dan ooit. Bij de mannen hebben zich vijf spelers uit de topvijfentwintig van Nederland aangemeld. Daarnaast is er goede kans dat Peter Lucassen (top 20) en Jeroen Masson (B), de winnaar van 2007 een wildcard accepteren.

Vooral in het 32-spelers tellende schema van de mannen overheerst het aantal deelnemers met speelsterkte 1. Zo komen Nederlands kampioen Jasper Smit, Marcus Hilpert, Boy Wijnmalen, Eric Kuijlen, Arko Zoutendijk, Mark de Jong, André van der Bijl, Roel Oostdam, Stefan Wauters. Alle 22 rechtstreeks geplaatste spelers staan in de nationale tophonderd.

Bij de vrouwen is Olga Kalyuznaya de enige speelster met speelsterkte 1. Andere namen uit de tophonderd zijn onder meer Annelie de Vries, Ellen de Jong, Monique Zuur en Evelien Strijker.

Het Heja-Plugro Sport Open start op 8 juni en duurt tot en met de 14e. In de week ervoor komen ook de spelers in de categorieën 3 tot en met 8 in actie in het normale Open Toernooi van TV Prinsenbeek.