Klopjacht op dader schietpartij

Nieuws

BREDA – De politie is met man en macht bezig de dader van de schietpartij van zaterdagavond te achterhalen. Daarbij raakte een 29-jarige Bredanaar gewond. Op zondag en maandag viel de politie daarbij woningen binnen, onder meer aan de Fagelstraat. Tot op heden werd daarbij niemand gearresteerd.

>> 12 rechercheurs op schietpartij woonboulevard
>> Gewonde schietpartij kunstmatig in coma

De Fagelstraat in de Heuvel, zondagochtend half tien. Het begin van een rustige ochtend wordt verstoord als er binnen mum van tijd een grote groep agenten, 13 man sterk, in kogelvrije vesten in politiebusjes arriveert.

De politie gaat het huis binnen. Volgens een ooggetuige blijft het dan twintig minuten stil. “Daarna kwamen ze weer naar buiten, maar ik heb niet kunnen zien of ze iemand hebben meegenomen”, aldus een buurtbewoonster. Geruchten gaan dat de schutter die afgelopen zaterdag op de woonboulevard een 29-jarige Bredanaar neerschoot in de straat zou wonen.

De politie bevestigt dat de huiszoeking verband houdt met de schietpartij. “Zondag en maandag hebben we huiszoekingen gedaan, daar en in nog andere huizen. Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan in deze zaak, maar het onderzoek loopt ook nog maar twee dagen”, zegt een woordvoerster van de politie.

Ook volgens een andere buurtbewoner zou het gaan om de schutter van de schietpartij. “Hij bevindt zich in het criminele circuit”, denkt deze bewoner, wijzend naar het huis waar de inval plaatsvond. “Ik weet niet of het drugsgerelateerd, ik weet wel dat hij niet zoals iedereen een baan heeft maar wel iedere keer met dure auto’s thuiskomt.”

Het is een verhaal dat de andere bewoonster ook bevestigt. “Hij kwam hier een keer met een motor waarmee ik gemakkelijk mijn hypotheek zou kunnen afbetalen.”

De politie kan nog niets zeggen over de achtergrond van de schietpartij. Over de toestand van het slachtoffer is nog niet meer bekend. Hij is nog wel in leven, zo laat de woordvoerster weten, in reactie op berichten dat hij zou zijn overleden.