Smokkel gestolen fietsen verhinderd

Nieuws

BREDA/VEENENDAAL - Twintig fietsen, waarvan enkele op slot, en geen sleutel in de buurt. Die trof de politie aan achter in een busjes van twee mannen uit Zeist. Op de A16 ter hoogte van Breda werden ze aangehouden, in de richting van Antwerpen.

Het spoor van de twee leidde naar nog twee andere mannen. Het viertal wordt verdacht van fietsendiefstal en heling. In de nacht van 19 op 20 mei jl. hield de politie twee verdachten aan op verdenking van heling van fietsen. De politie kwam het tweetal uit Zeist op het spoor door binnengekomen informatie.

Op de snelweg A 16 bij Breda werden zij omstreeks 02.00 uur aangehouden. Zij reden daar in een busje op weg naar het buitenland. De meeste fietsen bleken van diefstal afkomstig te zijn uit Veenendaal.

Het onderzoek leidde naar een derde en een vierde verdachte. De derde verdachte, een 24-jarige man uit Veenendaal, werd twee dagen later aangehouden bij zijn woning. Hij had vier duurdere fietsen in zijn schuur staan waarvan hij niet kon verklaren hoe hij daaraan kwam. Deze fietsen bleken van diefstal afkomstig.

De vierde verdachte, een 16-jarige jongen uit Veenendaal, werd op 8 juni in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de 20 fietsen aan de verdachten in Zeist te hebben geleverd vanuit de schuur van de 24-jarige verdachte. Alle verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.