Rijense fietsendieven gepakt

Politie

BREDA - Bij een controle van drie jongens bij de fietsenstalling aan de Karnemelkstraat heeft de politie drie jongens aangehouden. Een van hen bleek in het bezit van een vuurwapen. Ze worden verdacht van fietsendiefstal in hun woonplaats Rijen.

De jongens werden donderdag rond vier uur aangehouden omdat ze zich verdacht ophielden in een openbare fietsenstalling aan de Karnemelkstraat. Eén van hen kon zich niet legitimeren, waarna hij gefouilleerd werd om zijn identiteit te kunnen vast stellen. Daarbij vond de politie in zijn binnenzak een pistool. De 17-jarige jongen uit Rijen werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen, vermoedelijk gaat het om een alarmpistool. Een dergelijk wapen is verboden omdat het op een echt wapen lijkt en dus voor bedreiging geschikt is.

De twee andere knullen, eveneens 17, werden ook gearresteerd. Zij bleken bleken in het bezit te zijn van een gestolen fiets. Uit verhoor bleek dat de fiets twee dagen eerder bij een appartementencomplex in Rijen gestolen was. Ze maakten daarbij gebruik van een zogenaamde blanco sleutel.
Alle drie de verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.