Blankenstein: Betere kans voor nieuwe evenementen

Nieuws

Vandaag 'In The Spotlight' economiestudent en PvdA-raadslid Richard Blankenstein. De twee bezigheden verspreidt hij over een dag. Als raadslid houdt hij zich bezig met onderwerpen als onderwijs, Breda studentenstad en citymarketing.

>> Eerdere afleveringen

Naam:

Richard Blankenstein

Leeftijd:
23 jaar

Opleiding:

Ik studeer nu een master international economics and business aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam

Waar kennen we je van?

Ik ben sinds 2006 Gemeenteraadslid voor de PvdA in Breda. Hier ben ik onder andere bezig met onderwerpen als onderwijs, Breda studentenstad, evenementen en citymarketing.

Wat doe je in het dagelijks leven?

De ene helft van de dag studeer ik internationale economie wat erg boeiend is in deze tijd van economische crisis. Ook al blijft deze wetenschap vandaag de dag op veel belangrijke vragen een antwoord schuldig.

De andere helft van de dag werk ik als Gemeenteraadslid. Als raadslid heb ik me ondermeer ingezet voor een nieuw evenementenbeleid. Hierbij vind ik duidelijke criteria welk evenement wel geld krijgt en welk niet heel belangrijk. Hierdoor krijgen nieuwe evenementen een betere kans. Ook de dienstverlening aan evenementen moet nog beter.

De ontwikkeling van het masterplan voortgezet onderwijs is een andere belangrijke ontwikkeling in de stad waar ik ook bij betrokken ben geweest. Dit plan zorgt voor een duidelijke profilering per middelbare school in Breda (bijvoorbeeld sport, cultuur, techniek). Ook komt er een zorgstructuur om alle middelbare scholen heen en een betere aansluiting tussen het vmbo en het mbo. Dit zijn twee van de vele belangrijke voorbeelden waar ik als raadslid bij betrokken ben. Verder vind ik het heel belangrijk dat het beleid dat de gemeente maakt ook gedragen wordt door de mensen in de stad. Het is dan ook heel inspirerend om de stadsgesprekken te bezoeken waar allerlei mensen uit de stad op afkomen en samen met raadsleden en ambtenaren meedenken hoe het nieuwe beleid eruit moet zien.

Wat is jouw nieuws van de dag en waarom?

Vorige week was ik bij de straatspeeldag in de Heuvel. Hier onthulde wethouder Henk Snier een sociale sofa op het Dr. Stuyckenplein. Deze sofa is ontworpen door een aantal kinderen uit de wijk. Ieder kinder heeft een hand ontworpen. Deze handen zijn vervolgens met behulp van mozaïekjes op de sofa gezet. Nadat wethouder Snier de sofa onthulde, lieten de kinderen vol trots hun ontworpen hand aan hun ouders en vriendjes zien. Ik vind dit een mooi voorbeeld van de betrokkenheid van mensen bij de ontwikkeling van hun wijk. Ook zorgt dit voor een verbinding tussen de mensen en de wijk. Dus ga de zeker een keer naar deze sociale sofa in de Heuvel kijken!

Aan wie geef je deze rubriek door?

Aan Erik Heinze.

Waarom?

Erik is actief betrokken bij veel ontwikkelingen in de stad. Hij houdt zich bezig met de ontwikkeling van een nieuw diversiteitbeleid in Breda. Een beleid dat door een bouwgroep bestaande uit actieve Bredase mensen gemaakt word. Ook is hij lid van het platform allochtone ouders en onderwijs. Veel scholen vinden het moeilijk om ouders te betrekken. Terwijl dit enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Dit platform wil scholen en ouders helpen deze brug te slaan.