'Geslaagd' feestje op Mencia de Mendoza

Nieuws

BREDA - Witte schuimkragen, zoete cola en bubbelende champagne. In de kantine van het Mencia de Mendoza staat het allemaal te wachten op de geslaagde studenten van het lyceum. En iets voor vijven stromen ze dan binnen. De jongens en meiden. Met een brede glimlach op hun gezicht.

>> Foto's
>> Zelf geslaagd? Mail ons je feestfoto

Schouderklopjes worden door de docenten uitgedeeld. En trotse ouders staan even verderop naar hun kroost te kijken. Die kroost heeft wilde plannen. Imme Heestermans wil het volgende schooljaar naar de Verenigde Staten. “Ik ben daar dit jaar al geweest en het was heel leuk.” Ze gaat niet alleen rondreizen. “Ik wil dat combineren met studeren.”

Even verderop staan Erik Loosveld en Rick Kroezen. Terwijl Erik ook wil gaan rondreizen, in Australië, wil Rick gaan studeren. “Bewegingswetenschap in Amsterdam,” luidt zijn antwoord. “Ik heb altijd iets met sport willen doen en dit is hoger dan fysiotherapie, dus heb ik meer keus.”

Vlakbij de tafel met drinken staan drie dames met een cola in hun hand. Zij blijven hier in de buurt studeren. Jessica Goossens en Malou Evers gaan allebei naar Tilburg. Jessica voor pedagogie en Malou’s keuze is journalistiek. Marit Boemaars blijft in Breda. Zij gaat Social Works studeren. Er is en eenduidig antwoord voor hun studiekeuze. “Gewoon, omdat we het leuk vinden.”

In de straat naast de school huppelen twee kleine meisjes van een jaar of 6. Aan hen gaat alle vreugde op dit moment voorbij. Maar misschien over tien jaar zijn hun wel het middelpunt van een mooi feestje.