Drie Bredase beachvolleybal-teams naar NK

Sport

BREDA - Drie teams van Breda Beach hebben zich zaterdag geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Jeugdvolleybal. Zij vergaarden tijdens het ranking-toernooi afgelopen weekend in Breda voldoende punten. Het NK vindt op 4 en 5 juli plaats in Hoek van Holland.

>> Zomerse sferen Breda Beach

Het duo Jessica Vergeer en Jessie Colijn plaatsten zich niet alleen, maar wonnen ook in hun leeftijdscategorie (onder de 14). Bij de meisjes onder de 16 wonnen Naomi van Wijngaard en Ashley Scheurs namens Breda Beach de dagprijs. Zij hadden aan te weinig toernooien deelgenomen om naar de eindrondes te mogen.

In dezelfde klasse zorgen Breda Beach-duo Kirsten Baak en Marleen van Opstal door hun derde plaats wel voor deelname aan het NK. Hun clubgenoten Tamara Vergeer en Saskia Koning missen dit. Ondanks een fraaie vierde plaats hadden ze te weinig punten verzameld.

Bij de jongens onder de 18 wonnen Erik Nijland en Dirk Boehlé niet in de dagprijs. Zij zorgden wel met een tweede plaats, dat zij als eerste geplaatste duo in hun groep eindigde en daardoor verzekerd zijn van een plaats op het eindtoernooi.