Buikspieren, ballen en bijpraten

NAC

BREDA – De eerste dag van de zomer betekende voor NAC meteen de eerste dag van het seizoen. Het gaat er ontspannen aan toe, deze morgen. Bijkletsen, beetje ballen en langzaam weer opstarten. NAC maakt zich op voor een lang seizoen, dat begint met Europees voetbal.

>> Programma voorbereiding
>> Foto's eerste training

Half elf, aanvang training. Dat was de officiële planning. Maar de NAC’ers die vandaag aan de seizoensvoorbereiding beginnen zijn niet te houden. Al ver voor half elf staan de mannen op het veld.

Niet allemaal. Want de internationals en de spelers die tot en met de play-offfinale in actie zijn geweest hebben van baas Maaskant nog een weekje langer vrij gekregen. Jelle ten Rouwelaar heeft zich daar niets van aangetrokken. Hij staat weer fris op het veld. Ook Boukhari is er gewoon. In afwachting van een nieuwe club? Of komt NAC toch nog met een mooi bod voor de flegmatieke buitenspeler?

Ontspannen is het kernwoord van de morgen. Buikspieroefeningen om de spieren weer los te maken en te versterken. Beetje luchtfietsen, beetje strekken. Kopoefeningetje. Trainers Aandewiel, Maaskant, Karelse en Van Zwam doen lekker mee, de een met wat meer moeite dan de ander.

Langs de lijn is het na de korte stop weer ouderwets bijkletsen. En speculeren over het verloop van de voorbereiding en het seizoen. Later vandaag wordt bekend tegen wie NAC komende maand speelt in de eerste Europese ontmoetingen.