En dat is fietsendief nummer zeven

Nieuws

BREDA – Zeven betrapte fietsendieven in een halve week tijd. Dat is het resultaat van extra controle in burger van de politie en oplettende inwoners.
Het geeft volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk aan dat aangeven van fietsendiefstal zeker zin heeft. “Er wordt soms een beetje lacherig over gedaan, maar dit toont aan dat het zeker onze aandacht heeft.”

De aanhoudingen hebben deels te maken met speurwerk van agenten in burger, zo geeft Van Hooijdonk aan. Zoals woensdag, toen het de beurt was aan een 21-jarige Tilburger en een 27-jarige Bredanaar. De mannen werden gezien door agenten in burger. Zij hielden de mannen al wat langer in de gaten, toen het tweetal er op de Molenstraat er rond half zes met een fiets vandoor wilde gaan, grepen zij in. De Tilburger ging er echter vandoor, maar de agente leende een fiets van een voorbijganger en kon zo de verdachte op de Vlaszak alsnog in de kraag vatten. De Bredanaar kon in de Molenstraat gearresteerd worden. Beide mannen zijn in verzekering gesteld, de Tilburger staat geregistreerd als veelpleger.

“In twee van de andere gevallen zijn de arrestaties te danken aan oplettende burgers”, vertelt de woordvoerder. “Het blijft dat we hulp nodig hebben van attente burgers. Dan blijkt dat de pakkans groot is.”

De afgelopen dagen arresteerde de Bredase politie al vijf fietsendieven. Dinsdagmiddag werden een 71-jarige Bredanaar en zijn 39-jarige zoon aangehouden op de Ettensebaan nadat ze bij het station in Rijen een fiets gestolen hadden. Dinsdagmorgen werd op de Brabantlaan een 36-jarige veelpleger op de Brabantlaan gearresteerd nadat hij een fiets op de Mgr Hopmanstraat had weggenomen. Maandagavond werden op de Ginnekenweg twee Russen (33 en 36 jaar) aangehouden nadat ze elk een fiets hadden gestolen.