Jongens met geweld van geld en telefoon beroofd

Nieuws

BREDA - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn drie jongens met geweld beroofd van portemonnee en telefoon. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het in beide gevallen om dezelfde daders gaat. De slachtoffers werden bij de overvallen geschopt en geslagen, door waarschijnlijk drie jongens.

Een 16-jarige jongen werd overvallen in het Wilhelminapark. Het slachtoffer fietste kort na middernacht door het park toen hij door een passerende fietser omver werd geduwd. Vervolgens werd hij belaagd door drie daders die zijn telefoon en portemonnee afpakten. Het slachtoffer vertelde dat hij door meerdere personen werd geschopt terwijl hij op de grond lag. De dader die hem in eerste instantie van de fiets duwde, reed weg in de richting Ulvenhout.

Twee andere jongens overkwam hetzelfde. Dat gebeurde om 01.45 uur in de Wijnsbergenstraat. De twee slachtoffers hadden net geld gepind bij de geldautomaat winkelcentrum 'de Burcht' toen ze door drie jongemannen belaagd werden. Het criminele drietal gebruikte veel geweld. Het 18-jarige slachtoffer kreeg een kopstoot en klappen. Zijn 17-jarige vriend werd ook mishandeld en liep een zodanig hoofdwond op dat hij naar het ziekenhuis is overgebracht. Het is nog onbekend hoe dit letsel is ontstaan.

Een andere vriend (18) die zijn twee belaagde maten te hulp schoot moest ook klappen incasseren. De slachtoffers zijn in eerste instantie opgevangen door omwonenden die op het tumult waren afgekomen. Voor zover nu bekend bestond de buit uit een mobiele telefoon.

De drie slachtoffers in deze zaak zijn overigens alle drie afkomstig uit Breda. De politie zoekt nog getuigen.