Van meezingen naar meeswingen

Nieuws

BREDA - Met Vanavond Niet, schat! en Kraak & Smaak was het zaterdagavond wederom een feestje aan de haven in Breda. Van het voorspelde slechte weer is niets te merken. Dus gaat de tap weer vrolijk open en geniet van bier en muziek in de zon.
>> Foto's Zomer Boulevard

Door Elisa van den Broek
Langzaam vinden de mensen de weg naar het podium. Iets na 19.00 uur opent Vanavond Niet, Schat! het feestfestijn. Zoals altijd laten zij het publiek meezingen met covernummers. Een ongelofelijk enthousiasme stralen de bandleden uit. Al swingend laten ze de heupen van de genieters aan de overkant draaien. Alles komt voorbij, van K3 tot aan ´Viva Hollandia´.

Ook deze avond liggen de barbecueboten weer in het water. Al meedeinend op de muziek genieten de etende mannen van het spektakel aan de Nieuwe Haven. Een enkeling doet een poging om op het podium te klimmen, waarna hij vriendelijk wordt verzocht terug in hun boot te stappen.

Iets laten dan gepland is het de beurt aan Kraak & Smaak. Met hun dancetracks zorgen zij ervoor dat de kade afgeladen vol komt te staan. Deze keer is het minder meezingen, maar vooral meedansen. Hier en daar wordt tevergeefs een poging gedaan om de ´moonwalk´ te lopen. Verder dan een evenwichtsverlies komt de betreffende danser meestal niet. Maar dat maakt niet uit, want de meeste ogen blijven gericht op de band.

Vandaag is het de beurt aan Wouter Hamel en Ali B. Nu nog maar even afwachten of het zonnetje dan ook schijnt.

www.zomerboulevardbreda.nl