Gemeente presenteert plan rondom Stationskwartier

Nieuws

BREDA – De gemeente Breda presenteert de plannen rond het ‘Stationskwartier’ op vrijdag 3 juli in het theatercafé FRONT van het Chassé Theater. Bezoekers kunnen zich laten inlichten over de bebouwing van de wijken en zelfs virtueel wandelen in het toekomstig gebied.

Het ‘Stationskwartier’ wordt de komende jaren flink veranderd. Naast een nieuw station met onder andere een HSL-shuttle naar Amsterdam en Brussel verrijst een nieuwe woonwijk. Er is een algemene presentatie en er zijn deskundigen aanwezig die vragen beantwoorden over groen en wegen wordt vormgegeven.

Rondom de presentatie heeft de gemeente Breda een wedstrijd uitgeschreven. Mensen kunnen een suggestie voor een nieuwe wijknaam insturen per mail naar viabreda@breda.nl. De beste inzending wordt beloond met een mooi geschenk.

Vanaf 20.00 uur kunnen mensen de plannen gaan bekijken mee discussiëren over de wijk. Ook is die avond de aftrap van Ontwerpatelier Via Breda waar burger hun mening en inbreng over de toekomstplannen van de stad kunnen aangeven.